Bijdragen aan een goede nachtrust voor onze bewoners?
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk om goed te kunnen functioneren. Dat geldt voor iedereen. Daarom begint onze dienst altijd met een goede overdracht. Dat kan persoonlijk, maar ook via ons cliëntsysteem. Zijn er bewoners die 's nachts medicijnen nodig hebben, epileptische aanvallen hebben gehad, of onrustig slapen na een drukke dag? Als je dat weet start je de dienst met een gerust hart. En ga je hopelijk een rustige nacht tegemoet!;)
Waar ga je werken?
Tijdens de nacht begeleid je onze bewoners met goede zorg voor een zo optimaal mogelijke nachtrust. Je werkt met de nieuwste technologieën. Welke dat zijn verschilt per locatie. Je moet hierbij denken aan slimme incontinentiemateriaal, bewegingsmelder en een uit bed melder.
Waarom past werken in de Nacht(dienst) bij jou?
Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Begeleider Kim: “Ik heb nu meer ritme dan toen ik op de woongroep werkte. Ik werk momenteel 14 nachten in de maand. Zeven nachten werken, zeven nachten vrij. Ik gun mezelf hiermee een mini-vakantie. Ik vind het heerlijk!” Begeleider Sandra: "'s Nachts zijn we met zes collega's, maar toch werk je ook heel zelfstandig, omdat je alleen op pad gaat. Door de lange diensten ben je tussendoor meer vrij, tenzij je liever korte reeksen werkt. Ik vind de vrijheid daarin heel prettig." Begeleider Jolijn: “Ik vind de afwisseling om met verschillende doelgroepen te werken fijn. Hierdoor is geen nacht hetzelfde. Ook werken wij met de nieuwste technologieën. Dat in een vast team, dat samen op zoek gaat naar oplossingen maakt het werken in de nacht heel prettig. Met ons werk maken we altijd verschil, maar in de nacht zijn bewoners zo op je aangewezen dat het voor mij extra voldoening geeft. Ik heb ook een blog geschreven, lees het hier: https://www.elver.nl/werken-bij/blogs/begeleider-nachtdienst-jolijn".
Verschillende regio’s
Elver heeft nachtdiensten in verschillende regio’s. Je kan werken in Nieuw-Wehl, Arnhem-Noord en Laag-Soeren. In Nieuw-Wehl heb je te maken met combinatievragen van zorg en begeleiding. Denk hierbij aan het verdrogen en wisselliggingen, maar het kan ook een hulpvraag zijn, zoals medicijnen toedienen in de nacht.
In Arnhem heb je te maken met gedrag en hechtingsproblematiek. Denk dan aan angsten in de nacht. In Laag-Soeren varieert de zorgvraag tot het verzorgen naar persoonlijke begeleiding.
Nieuw-Wehl
In Nieuw-Wehl begint de dienst tussen 22.15 en 23.15 uur door een overdracht van de V&C (Verpleegkundige en Calamiteitendienst). Ook lezen we rapportages in ons cliëntsysteem of krijgen wij een persoonlijke overdracht van woningen met bijzonderheden. In november wordt gestart met een nieuw domotica systeem. Hierin krijgt de bewoner de keuze of hij wel of niet uitgeluisterd wil worden. Of dat de bewoner gebruik wil maken van andere technologieën. Zoals een bewegingsmelder, (slimme) camera, uit bed melder of anders. Ook werk je met de slimme inco. Dit werkt middels clips aan het incontinentiemateriaal. Zodra een luier verzadigd is, gaat er een signaal vanuit de clip naar de app op de telefoon. Naast de slimme inco is er ook nog het slimme matras. Door sensoren in het matras krijgen wij een melding op de telefoon als een bewoner uit bed stapt, of zelfs draait. Hele innovatieve snufjes, dat het werk extra bijzonder maakt. Samen met een aantal collega’s ga je op de fiets een aantal rondes doen.
Arnhem-Noord & Laag-Soeren
De dienst begint om 22.45 uur tot 7.15 uur. Eén keer in de maand vergader je met het team, dat is voorafgaand aan de dienst. Heel gezellig, je ziet dan direct je collega’s omdat je de Nachtdienst alleen draait.
In Arnhem-Noord en Laag-Soeren kom je op beide locaties te werken. Je bent er op verschillende manieren voor de bewoners tijdens de nacht. Bijvoorbeeld door een gesprekje aan te gaan, omdat iemand angst of een nachtmerrie heeft. Of er is ongewenst gedrag waar je hulp nodig is, je dient medicatie toe of begeleidt tijdens voorkomende epileptische aanvallen.
Arnhem-Noord
Als alle bewoners en logees aanwezig zijn dan zijn er 102 bewoners verdeeld over twaalf woningen op de Kemperbergerweg en Bakenbergseweg. Een aantal zelfstandige bewoners nemen contact op met de nachtdienst als zij hulp nodig hebben. Je monitort de bewoners met uitluistersystemen. Met dit systeem zie je via een scherm in welke ruimte activiteit is en ga je waar nodig er naartoe.
Laag-Soeren
In Laag-Soeren bevinden zich drie woningen met in totaal 40 bewoners. Deze woningen zitten bij elkaar. Vanuit de woning De Berk monitor je de bewoners met zorgdomotica De Heer Medicom. Dit systeem zorgt ervoor dat alle alarmen en meldingen naar ons gestuurd worden.
Wat vragen wij van jou?
Wat bieden wij jou?
Vervolg?
Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig geworden? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen of komen kijken voor je solliciteert? Neem dan contact op met de collega’s van de nachtdienst. Dat kan via nachtdienstwehl@elver.nl, nachtdienstlaagsoeren@elver.nl of nachtdienstarnhem@elver.nl. Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Lieke van Halteren (HR adviseur) via lvhalteren@elver.nl of 06-12401469.
De procedure is als volgt, nadat je hebt gesolliciteerd:
Gedurende de procedure nodigen wij geschikte kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek. We laten de vacature open staan totdat we geschikte kandidaten hebben gevonden.
Wij vragen van al onze nieuwe medewerkers om een “Verklaring Omtrent Gedrag” te overhandigen voor hun functie binnen Elver. Vanuit de vergewisplicht, zijn wij verplicht om te controleren of een nieuwe medewerker geschikt is om zorg te verlenen aan onze cliënten. Deze screening is onderdeel van ons selectieproces.
Mocht je al eerder bij Elver hebben gesolliciteerd of bij Elver hebben gewerkt, log dan in met jouw privé e-mailadres door rechtsboven op inloggen te klikken. Als je jouw wachtwoord niet meer weet, kun je klikken op wachtwoord opvragen. Vervolgens kun je solliciteren op de vacature.